PRESENTACIÓ

Una mica d’història sobre LA TORRE DE CLARAMUNT:

L'any 1070, els senyors del castell de Claramunt, procedents de França (originàriament Clairmont), varen construir una torre de guaita en una contrada propera al castell, amb la finalitat de vigilar la vall. Amb el temps, es va formar el poble de la Torre de Claramunt al voltant d'aquella torre.

Aquest municipi, situat al sud de la comarca de l’Anoia, és un poble vell ben orientat vers la sortida del sol, amb una densitat de població de 3.726 habitants i una extensió de 14,80 Km2. El nucli antic es troba a 364 metres d'altitud sobre el nivell del mar i la resta del municipi s’estén cap a la vall baixa de la riera de Carme, a l'indret on conflueix amb el riu d'Agost, que travessa el terme municipal del sector oriental a l'occidental. La meitat del territori l’ocupa el bosc de pins, alzines i roures, i a l'altra meitat, predominen els conreus de secà.

 

 

 

Per això vàrem decidir que el riu d’Agost, que travessa el nostre terme, donaria nom a aquesta pedalada, i la sortida inevitablement es realitzarà des dels peus de la torre de guaita que dona nom al municipi.

Us hi esperem a tots!!!!

Amb aquesta voluntat estem treballant per oferir-vos un bon matí a La Torre de Claramunt per això estem oberts a qualsevol suggeriment o millora que ens vulgueu fer arribar a través del correu electrònic: agruplaguineu@gmail.com

Gràcies per la vostra confiança!